sobota 8. února 2014

New Avengers Omnibus

New Avengers Omnibus





I když komiks zatím nevyšel v češtině (kromě první kapitoly, kterou má pod palcem UKK), na následujících pár řádcích si řekneme něco o New Avengers omnibusu.


Zpracování:

Pokud jste ještě žádný velký omnibus od Marvelu nepořizovali, první, co vás praští do očí, budou rozměry. Solidního 3.5 kila materiálu, Obrovské rozměry (mám pocit, že stránky jsou zvětšené oproti sešitovým vydáním), kvalitní vázání, výborná kvalita papíru, holt za svých pár tisíc korun dostanete výborně zpracovaný skvost, který snese nějaké to ostřejší zacházení.


Obsah:

Onoho 3.5 kila není vyplněno prázdnýma stránkama. 1208 stran komiksu a bonusových materiálů je výborné kvality. Obsahuje jak event který předcházel založení New Avengers skupiny, tak začátky, nabírání členů, oznámení složení novinářům a prvním větším i menším bojům včetně Civil War a nakonec i návaznosti na House of M (Klan M). Konec je pak vyřešen cliffhangerem, který oznamuje začátek Secret Invasion eventu.

HROMADA bonusových materiálů (asi 100 stran) - složky S.H.I.E.L.Du o záporácích, alt. obálky a podobně. Nějaké to interview je taktéž nutností, že...

To vše je jmenovitě k nalezeni v těchto sešitovkách:
Avengers 500-503, Avengers Finale, New Avengers 1-31, Annual 1; New Avengers Most Wanted Files; New Avengers : Custom 676: Army & Air Force; Giant -Size Spider -Woman 1; New Avengers: Illuminati (2006) 1; Civil War: The Confession 1; Civil War: The Initiative 1

Osobní Hodnocení:

Z vlastní zkušenosti musím říct, že podobné obrovské omnibus knihy většinou trpí na nestabilní kvalitu kresby.
Toto však rozhodnš není ten případ. I když se občas najde umělečtěji zamýšlející autor, není to zdaleka tak špatné jak by mohlo, a drtivá většina knihy (90%) je vykreslena v moderním komiksovém duchu, s velmi pěknými scénami a opravdu stabilní kvalitou. Co se příběhu týče, jedná se o jednu z nejlepších Bendisových prací. Kvalitně napsané postavy a dialogy, Spiderman a Wolverine jsou výborní hláškaři (i když každej tak trošku jinak :) ) a i když některé minipříběhy nejsou úplně dechberoucí, většina (jako například osvětlení toho, kdo je Sentry, Civil War a post-Civil War, případně finální arc) je super.

Složení týmu je docela neobvyklé. Cap, Luke Cage, Spiderman, Spider-Woman, Sentry, Wolverine, Iron Man... později se přidá Ronin. Podle mě výborně vybraná skupinka, ve které svěží dech dodává právě Spiderman a Wolverine.

Finále:

Velmi kvalitní kus práce po všech stránkách. Víceméně nevím, co bych měl vytknout, snad jen ten cliffhanger. Klidně bych pár stovek i připlatil, pokud by ta část se Secret Invasion byla částí knihy.

Čili, kdo nemá rád Marvel, případně superhrdiny, tak se mu to líbit nebude. Kdo má, tak určitě neprohloupí.

9/10




Žádné komentáře:

Okomentovat